ABALI


[ Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası ]


Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında

Aydınlatma Metni

Aşağıda detaylarını okuyacağınız aydınlatma metni 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) md. 10’dan doğan sorumluluk kapsamında düzenlenmiştir. Bu bilgilendirme metnini ve gerekli açıklamaları ilgililere duyurmaktayız. Şirketimiz bu aydınlatma metninde, kanun çerçevesinde gerekli güncellemeleri yapma hakkını her zaman saklı tutar.

Şirketimiz ABALIOĞLU YAĞ SAN ve TİC. A.Ş. (“Şirket”) olup, veri sorumlusu olarak siz ilgililerin kişisel verilerine, özel hayatın gizliliğine ve güvenliğine önem vermekte, saygı duymakta ve KVKK gereğince sorumluluklarını yerine getirmeyi arzulamaktadır. Bu sebeple şirketimiz veri sorumlusu sıfatıyla kişisel verilerinizi işleme amaçlarını, veri toplamanın yöntemini ve hukuki sebeplerini ve KVKK md. 11 de sayılan haklarınızın neler olduğunu açıklayacaktır.

Bu bilgilendirmeyi, tüm müşterilerimize, şirket çalışanlarımıza, iş akti sonlanmış geçmiş dönem çalışanlarımıza, işyerimizi ziyarete gelen misafirlerimize, tedarikçilerimize, internet sitemizi ziyaret eden kişilere, şirketimizdeki misafir ağına bağlanan kullanıcılara, şirket veri tabanında yer alan müşterilerimize, fuar vb. gibi alanlarda pazarlama alanlarında bulunan 3. Kişilere, internet sitemiz üzerinden müşteri formu dolduran tüketicilerimize, iş başvurusunda bulunmak amacıyla kariyer portallarından, referans olarak gönderilen ya da fiziken başvuru formu dolduran çalışan adaylarına, ticari faaliyetimiz kapsamındaki tüm iş ortaklarımıza ve bunların çalışanlarına ve tüm bu sayılanlara sınırlı olmaksızın yüz yüze, mesafeli, sözlü, yazılı ya da elektronik yolla kişisel verilerini bizimle paylaşmış ya da paylaşacak gerçek kişilere hitaben yayınlamaktayız.

1. Kişisel Verilerinizi hangi amaç ve hukuki sebebe dayanarak işliyoruz?

Öncelikle belirtmek isteriz ki; kişisel verileriniz, tarafınızdan alınan açık rızalar doğrultusunda ŞİRKET tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine uygun ve görsel kayıtlar, müşteri işlem bilgileri, banka bilgisi, adres, iş başvuru formunda bildirdiğiniz veriler gibidir. Tarafınızdan toplanan kişisel veriler,

  1. Yetkili kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi istendiğinde verilebilmesi amacıyla, özellikle Mahkeme ve yetkili kamu görevlilerinin talep etmesi halinde,
  2. Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek (İş sözleşmesi kapsamında tutulması gerekli özlük dosyası kayıtları, sağlık kayıtları, ticaret ve vergi kanunlarından doğan yükümlülükler)
  3. Sözleşmeden kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla (Şirketimizin ürettiği ürünün teslimi, ürünü teslim alan kişinin belirlenebilmesi, fatura süreçlerinin, ticari faaliyetlerin ve risk süreçlerinin yönetilmesi, vs gibi.) amacıyla
  4. Mal alım, satış süreçlerinin yönetilmesi sırasında muhatapla irtibat sağlayabilmek, müşteriye satış sözleşmesine istinaden geri dönebilmek, müşterinin şikâyet ve önerilerine cevap verebilmek amacıyla
  5. Şirketin insan kaynakları politika ve ihtiyaçları çerçevesinde çalışan temin etmek, işe alım süreçlerini yürütmek ve geliştirmek, İş başvurularını değerlendirmek, sonuçlandırmak ve iş başvurusunda bulunan adaylar ile iletişime geçmek, İnsan kaynakları politikamızın yürütülmesi, bu politikamızın ve hizmetlerimizin değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla çalışanlarımızın performansını değerlendirmek amacıyla,
  6. İş yeri ve işçilerimizin güvenliğinin sağlanması amacıyla ziyaretçilerinin bilgilerinin alınması,
  7. Pazarlama süreçlerinin yönetilmesi, ürünlerin tanıtımını sağlamak, sektörel çalışmaları yürütebilmek, fuar panayır vb. yerlerde iş hacminin geliştirilebilmesi amacıyla işlenmektedir.
  8. Şirkete iş başvurusunda bulunmak amacıyla cv gönderen çalışan adaylarımızın, başvuru anında alınan bilgilerinin, başvurdukları pozisyon veya ileride doğabilecek olası pozisyonlarda değerlendirilmek amacıyla kullanılabileceği, şirketin İnsan Kaynakları datalarında ve fiziki kayıtlarında belirtilen süreler boyunca saklanabileceği hususunda siz çalışan adaylarımızı bilgilendirmek isteriz.

olarak işlenebilecektir. Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanunun 5/2. Maddesinde sayılan haller kapsamına giren durumlarda ise kişilerden rıza alınmasına gerek olmadığını da ayrıca hatırlatmak isteriz. Tarafımızdan toplanan kişisel veriler genel hatlarıyla kimlik, iletişim, özlük, finans, işitsel

Ticari faaliyetimiz kapsamındaki Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun korumasından faydalanan tüm iş ortaklarımıza ve onların çalışanlarına ait kişisel verilerin, şirketin müşteri portföyü olarak ticari ilişkinin devamında ve sonrasında sözleşmesel yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla işlenebileceğini de belirtmek isteriz.

2. Kişisel Verilerinizin kimlere hangi amaçla aktarılacağını açıklamak isteriz.

Öncelikle kişisel verileriniz Şirketimiz ile güvendedir. Bu verilerinizi 3. Kişiler ile açık rızanız olmadan paylaşmamaktayız.

Ancak, kanunun ve mevzuat gereği 3. Kişiler ve kurumlar ile paylaşma zorunluluğumuz vardır. Kanun gereği yapmak zorunda olduğumuz bu paylaşımlarda dahi tarafınızın hak ihlali önlemek için gerekli teknik, idari ve hukuki tedbirleri almaktayız. Bu aktarım sırasında dahi gizliliğe önem vermekteyiz.

Yine, şirketimize verdiğiniz kişisel verileriniz, yukarıda sayılan amaçlarla iş ortaklarımızla, hizmet sağlayıcımızla, tedarikçimizle, topluluk şirketimizle, şirket yetkilisiyle ve şirket hissedarları ile yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel hukuk kişileriyle KVKK md. 8 ve 9’daki şartlara uymak suretiyle aktarılmaktadır. Mahkemeler tarafından bilgi istenilmesi halinde veya tarafınıza teslim edeceğimiz ürünlerimizin size ulaşması için adres bilgilerinizin taşıma şirketi olan iş ortağımızla paylaşılması ya da geçmiş dönemde şirketimizde çalışmış personelimizin açık rızası ile üçüncü firma yetkililerinden gelen referans değerlendirmelerinin paylaşılması halleri sayılabilir.

Ayrıca Şirket tarafından kişisel verilerin yurtdışına yukarıda yer verilen amaçlarla; veri sahibinin açık rızasının bulunması  halinde veya veri sahibinin açık rızası bulunmadığı ancak yukarıda belirtilen diğer şartlardan bir veya birkaçının karşılandığı hallerde; verilerin aktarıldığı ülkede yeterli koruma bulunması ve verilerin aktarıldığı ülkede yeterli koruma bulunmaması durumunda ilgili şirketin ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlusu ile birlikte yeterli korumayı yazılı olarak taahhüt etmesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun izninin alınması kaydı ile aktarılabilmektedir Örneğin, personelimizin Şirketimizi yurt dışında temsil etmesi için katıldığı bir fuar organizasyonunda kalacağı otelin rezervasyonu sırasında ya da ihracat departmanınızla, ihracata konu işlemleri ve faturalandırma süreçlerinin yürütülmesi sırasında kişisel verileri paylaşılmaktadır. Özel nitelikteki kişisel verileriniz ise yurt dışına aktarılmamaktadır.

3. Kişisel verilerinizin hangi yöntemle toplandığını ve hangi hukuki gerekçelere dayanarak toplandığını bildirmek isteriz.

Kişisel verileriniz yukarıda sayılan amaçlarla, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6102 Sayılı Ticaret Kanunu, Çeşitli Vergi Mevzuatı, Sosyal Güvenlik Mevzuatı, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 4857 sayılı İş Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 6331 Sayılı Kanun, 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve bu Kanunlara istinaden düzenlenmiş olan yönetmelikler ve tebliğlere istinaden ve diğer tüm yasal mevzuat gereğince veya açık rızanıza istinaden işlemekteyiz.

Kişisel verilerin işlenmesi; bu verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, toplanması, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir.

Şirketimizde ise, kişisel veriler yukarıda yer verilen amaçlarla, aşağıda belirtilenlerle sınırlı olmamak üzere; tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla, Şirketin işyerleri, departmanları, b2b satış sitesi ve internet sitesi, sosyal medya mecraları aracılığıyla, kameralar ve diğer benzer vasıtalarla sözlü, yazılı veya elektronik olarak elde edilip toplanabilmektedir. Örneğin,

  1. İşyerimizdeki güvenlik kamera kayıtları vasıtasıyla,
  2. Pazarlama için katıldığımız fuarlarda yapmış olduğumuz görsel ve işitsel yayınlarla
  3. Tüketici sıfatına haiz müşterilerimizin internet sitemizde yer alan şikâyet ve öneri formunu doldurması ile
  4. Şirketimize ait telefonların aranması sırasında kayıt altına alınmasıyla, Şirketimize ya da şirket çalışanlarımızın şirket e-posta adresine elektronik posta gönderilmesiyle, faks çekilmesiyle, şirket çalışanlarımızın cep telefonlarına gönderdikleri yazılı metinlerden,
  5. İş başvurusuna ilişkin kişisel veriler, kariyer portalları, e-posta, İŞKUR, referans aracılığı ve fiziki olarak başvuru formu doldurmak suretiyle toplanmaktadır.


4.Veri Sahiplerinin Kanunda Sayılan Haklarını açıklamak isteriz.

        Siz ilgililer şirketimize başvurarak,

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme hakkına sahip olduğunuz gibi, yurt içinde veya yurtdışında verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenebilir; işlenen veriler ile ilgili bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
  • Eğer yanlış veya eksik işlemenin varlığı tespit edilirse; bunların düzeltilmesini, bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini de isteyebilirsiniz.
  • Ayrıca, herhangi bir gerekçe göstermeye gerek kalmadan talebiniz halinde kişisel verileriniz silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilebilecektir.
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme hakkınız da bulunmaktadır.

Ancak; kanuni zorunluluk nedeni ile yasal sorumluluğumuz gereği bulundurmamız gereken kişisel verilerinizin silinemeyeceğini, yok edilmeyeceğini veya anonim hale getirilemeyeceğini de hatırlatmak isteriz.

KVKK’nın 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletebilirsiniz. Şirketimiz başvurunuzu en geç 30 gün içerisinde ücretsiz olarak (Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir) sonuçlandırılacak ve bize ilettiğiniz iletişim bilginiz üzerinden geri dönüş sağlayacaktır. 

Tarafımıza aşağıda bildirdiğimiz iletişim kanallarından birini kullanarak ulaşabilirsiniz. Başvurunuz sonrasında size yazılı geri dönüş yapabileceğimiz bir e-posta ya da açık adresinizi de bildirmenizi rica etmekteyiz. 


Veri Sorumlusu

:

Halil İbrahim ÇETİN

Şirket

:

Abalıoğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş.  (Mersis No: 3535829325366774)

Adres

:

AOSB Mahallesi 10006/1 Sokak No:19/1 Çiğli / İzmir

E-Posta

:

kvkk@abaliogluyag.com

Faks

:

+90 232 328 03 86

Kep Adresi

:

abaliogluyag@hs01.kep.tr



BAŞVURU FORMU ÖRNEĞİ

Başvuranın Adı Soyadı

:


T.C. Kimlik Numarası

:


Telefon Numarası

:


E-Posta adresi

:


Adresi

:


Başvuru Tarihi

:


Başvuru konunuzu lütfen detaylı olarak yazınız…






Cevabımızı nasıl iletmemizi istersiniz:

Posta ☐

E-Posta/Kep Adres ☐

Elden teslim ☐






                                                                                                        Ad - Soyad İmza


Bu başvuru formunu fiziken iletebilir ya da e-posta yoluyla gönderebilirsiniz. Fiziken iletecek iseniz lütfen adınızı soyadınızı yazıp imzalayınız.

Designed by San Design Company / Coded by MaviPiksel
x